Kinderopvang De Steeg, Rheden

Kleinschalige opvang 0-4 jaar Over Petit Chou Kinderopvang  De Steeg, Rheden

Ik moedig kinderen aan om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Kinderen beslissen zelf waar ze mee willen spelen en of ze  mee  willen doen aan een activiteit. Ieder kind wordt gezien en erbij betrokken. 

Bij Petit Chou Kinderopvang  vind je veel terug van de Montessorivisie

Dit is terug te zien aan;

-Verschillende en afwisselende werkjes
- Verschillende hoekjes
- Speelmateriaal op ooghoogte waar het kind bij kan
- De speelomgeving is prikkelend, aantrekkelijk en uitdagend
- Variatie aan activiteiten, het kind leert zo wat het leuk vindt
- Vast dagritme zodat uw kind weet waar het aan toe is
- Het speelmateriaal*

De materialen van Montessori 

Sluiten mooi aan bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Baby’s, dreumessen en peuters ontdekken graag met al hun zintuigen. De materialen zijn gericht op de verschillende zintuigen en ontwikkelingsgebieden van kinderen. Kinderen kunnen met materialen en werkjes experimenteren en ervaren.
Het zijn uitdagende en uitnodigende materialen die kinderen prikkelen om mee te werken. De materialen nodigen uit tot concentratie en herhaling. Huishoudelijke materialen en werkjes komen ook uit de montessorivisie. Peuters zijn hier dol op. Ze ervaren aspecten van het echte leven en het sluit enerzijds aan bij hun behoefte om de volwassene te helpen en anderzijds aan hun behoefte aan orde.


Jonge baby’s zien de wereld in zwart-wit. Daarom houden baby's van  contrasterende zwart-witpatronen.  Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. De zwart-witte illustraties en speelmateriaal zijn ideaal voor baby's. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen  en de visuele ontwikkeling gestimuleerd.


Kinderopvang in De Steeg,  gemeente Rheden